Op het gebied van borsten lopen de smaken enorm uiteen. Zo houdt de één van grote borsten, terwijl de ander juist de voorkeur geeft aan kleine borsten. Wel is vrijwel iedereen het erover eens dat borsten – ongeacht het formaat – stevig en strak moeten zijn en juist vooral niet moeten hangen. Daarom hierbij 5 tips voor mooie, stevige borsten (en tegen hangende borsten)…

Mooie & stevige borsten – Tip 1: Borstspieren trainen
De borsten van een vrouw worden op hun plek gehouden door de borstspieren (dezelfde spieren zijn bij een man goed zichtbaar). Als een vrouw gericht, herhaaldelijk en effectief haar borstspieren traint, dan worden deze groter. Als je borstspieren in omvang toenemen, komen ze ietwat verder naar voren te staan. Je borsten worden hierdoor steviger en geprononceerder en kunnen na een groot aantal intensieve work-outs zelfs groter lijken. Bovendien hebben borstspieroefeningen een liftend effect; enigszins vergelijkbaar met dat van een push-up-beha. De kans dat je borsten vroegtijdig gaan “hangen” is dan ook beduidend kleiner als je regelmatig borstspieroefeningen doet. Een vakkundige borstmassage kan eventueel ook bijdragen aan mooie, stevige borsten.

Bankdrukken en opdrukken zijn goede oefeningen om je borstspieren te trainen en stevige borsten te bewerkstelligen.

Mooie & stevige borsten – Tip 2: NIET onbezonnen lijnen
Met gezond eten en veel bewegen is natuurlijk niks mis. Als je echter herhaaldelijk start en stopt met het volgen van ongezonde crashdiëten en daardoor gaat jojo-en, dan gaat dat ten koste van de omvang en stevigheid van je borsten. In de regel geldt het volgende: als je te kampen hebt met veel overgewicht en relatief grote borsten hebt, dan is de kans vrij groot dat je borsten ietwat – of zelfs beduidend – kleiner worden door lijnen (diëten) en afvallen (gewichtsverlies). Als je een magere bouw hebt (frêle bent), dan is de kans dat je borsten kleiner worden echter zeer gering.

Mooie & stevige borsten – Tip 3: Collageen & elastine
Borsten rusten niet alleen op je borstspieren, maar zijn ook afhankelijk van de stevigheid en elasticiteit van je huid. Sterker nog: de borsthuid is grotendeels verantwoordelijkheid voor de “ophanging” en consistentie van je borsten. De kwaliteit (elasticiteit & stevigheid) van je huid wordt grotendeels bepaald door de stoffen collageen en elastine. De aanmaak en vervanging van deze eiwitvezels worden gestimuleerd door bepaalde voedingsstoffen (o.a. antioxidanten, flavonoïden, anthocyanidinen, pycnogenolen en vitamine A, B, C & E). Deze voedingsstoffen komen veel voor in o.a. vruchten (druiven, bessen e.a.) en groene bladgroenten. Groenten en fruit helpen je borsten dus om hun stevigheid te behouden.

Ook eiwitten uit vette vis, mager vlees en noten zijn raadzaam voor mooie borsten; evenals voedingsvezels uit volkorenbrood, zilvervliesrijst, volkorenpasta en hele ontbijtgranen.

Mooie & stevige borsten – Tip 4: Vitamines & mineralen
De vitamines A, B, C en E zijn dus belangrijk voor collageen, elastine en een algehele stevige en strakke borsthuid. Hetzelfde geldt voor de mineralen en spoorelementen zink, jodium en selenium. Ook enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren waaronder de essentiële omega-3- en omega-6-vetzuren zijn belangrijk voor de borsthuid. Als je er niet zeker van bent dat je al deze micronutriënten binnenkrijgt, dan kan het dus verstandig zijn om een multivitamine-supplement in te nemen (bijvoorbeeld een A tot Z supplement dat ook alle essentiële mineralen en spoorelementen bevat).

Een omega-3-supplement is eveneens raadzaam voor mooie, strakke en stevige borsten.

Mooie & stevige borsten – Tip 5: Lichaamsbeweging
Lichaamsbeweging (cardio) stimuleert je bloedcirculatie en is dan ook goed voor je algehele lichamelijke welzijn. Lichaamsbeweging komt dus ook ten goede aan de conditie/gesteldheid van je borstspieren en borsthuid. Hangende borsten zullen niet worden omgetoverd tot mooie, stevige borsten dankzij een lange wandeltocht, maar alle beetjes helpen! Het is – ook met het oog op je borsten – belangrijk om voldoende water te drinken als je aan cardio doet. Water (maar ook groene & witte thee) in combinatie met zweten en sporten versnelt namelijk de afvoer van afvalstoffen.

Let op: draag bovendien altijd een ondersteunende sport-bh als je aan duursport (lopen, fietsen, crosstrainen, touwtje springen e.a.) doet.

© 2011 - 2022 beautyandtrends | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel