Wallen onder de ogen?

Wallen onder je ogen, donkere kringen, lijntjes of rimpels. Wat kan je er aan doen of hoe camoufleer je ze? De oorzaak van wallen is helaas geen slaapgebrek of vermoeidheid. Wel is er sprake van erfelijke aanleg. Zorgen dat de wallen helemaal verdwijnen zal zonder operatieve ingrepen moeilijk worden, maar je kunt er wel iets aan doen.

Vetophoping Als je het wallen probleem ook hebt opgemerkt bij oma, moeders of zussen, dan kan je behalve de plastische chirurg alleen de camouflage trucs toepassen. Wallen kunnen vochtophopingen of vetophopingen zijn. Het zijn dan waarschijnlijk vetophopingen. Vochtophoping: Zzjn je wallen vochtophopingen dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Van binnenuit: Zorg voor een goede nierafscheiding door voldoende water te drinken. Dat kan namelijk ook de oorzaak van wallen onder de ogen zijn... echt waar.... Sommige voedingproducten als suiker, vlees, vis, wit brood, kaas, boter en eieren laten na de vertering een zuurvormend restant over. Groenten en fruit hebben het tegengestelde effect. Teveel zuren hebbenRimpels rond de ogen  een negatief effect op wallenvorming. Zorg voor voldoende mineralen als kalium. Kalium helpt de de vochthuishouding in het lichaam te reguleren. Kalium komt veel voor in b.v. aardappelen, gedroogde vruchten, sinaasappelen, bananen en yoghurt. 
Massage: Heb je alleen af en toe last van wallen, na een nachtje doorzakken met iets te veel drank, te veel en te vet eten, dan heb je wat aan de volgende massage: Plaats je ringvingers van beide handen aan de binnenkant onder je ogen. Druk drie tellen en laat dan los. Werk zo de hele onderkant van je oogkas af door je vingers steeds een centimeter te verplaatsen, tot je het kleine kuiltje aan de buitenkant van je oogkas voelt. Op dat moment worden de afvalstoffen weer in je bloedstroom opgenomen.
Donkere kringen: Donkere kringen rond de ogen zijn ook erfelijk. Vooral als je een goudachtige beige huidstint hebt zie je onder de ogen, waar de huid op zijn dunst is, de weerspiegeling van het bloed. Tips voor camouflage: Gebruik een camouflagestick, in de kleur van je huid of een tint lichter dan je huidskleur. Voor blauwige kringen gebruik je een oranjeachtige kleur om het blauw enigszins te neutraliseren. Voorkom een korrelig effect. Er zijn speciale make-up/verzorgingsproducten voor het camoufleren van kringen deze zijn heel dun en goed op te brengen voor een mooi glad resultaat. Leg verder het accent ergens anders, door bijvoorbeeld je bovenste ooglid met kleur te accentueren. Gebruik mascara vooral op de bovenste wimpers.
Rimpels rond de ogen: De huid rond de ogen kan je veel vertellen over de leeftijd van een vrouw. De huid rond de ogen is een actief gebied door de vele uitdrukkingen van het gezicht, en heeft daardoor ook veel te lijden. Zou iedereen vanaf de puberteit een oogcrème gebruiken, zou je daar op latere leeftijd van kunnen profiteren. Deze lijntjes en rimpels kunnen niet meer verdwijnen hoogstens minder diep worden door het gebruik van goede oogproducten.

© 2011 - 2022 beautyandtrends | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel