Shea boter en shea olie: De kariteboom (of shea boom) produceert een noot waaruit shea olie en boter geoogst en gemaakt wordt. De boom groeit in twaalf verschillende Afrikaanse landen en de overgrote meerderheid van de voorraad shea boter komt uit Burkina Faso. De substantie wordt gebruikt in producten om het haar te doen glanzen, om de hoofdhuid gezond te maken, om rimpeltjes te verminderen en om huid en haar te beschermen tegen beschadiging door zon en omgeving. Shea boter en olie wordt eveneens op zichzelf gebruikt als remedie tegen bepaalde huidaandoeningen en werd in het verleden ook reeds gebruikt om huidstriemen te helpen verminderen.

Lavendel: Lavendel werd door Noord-Afrikaanse vrouwen gebruikt als volksmiddeltje om mishandeling door echtgenoten te voorkomen. Hoe gek dit ook klinkt, lavendel heeft echt wel een aantal nuttige eigenschappen. Het is een natuurlijke deodorant, een antiseptisch middel en een insecticide. Je kan lavendelwater gebruiken over heel je lichaam als een geurige verfrisser doorheen de dag (zet daarvoor een eetlepel lavendel te week in een glas water).

Rooibosthee: Deze thee, gekend als Afrikaanse rode thee, bevat een groot hoeveelheid anti-oxydanten en werkt daardoor heilzaam. Hij bevat natuurlijke alphahydroxyl voor een gezonde huid en wordt gebruikt in veel commerciële producten zoals zepen, gezichtscremes en shampoos.

Honing: Naast het feit dat honing lekker en zoet is, is honing ook een populair schooheidshulpje omwille van zijn hydraterende en voedende eigenschappen. Honing wordt gebruikt om de hoofdhuid te behandelen wanneer die gezwollen en jeukeris door roos. Vermeng wat honing met een beetje warm water en dep dit op je hoodhuid waar die jeukt. Je mag dit mengsel 15 minuten op je hoofd laten en dan uitspoelen of je mag heter ook een hele nacht oplaten voor een langere behandeling.

Olijfolie: Olijfbomen groeien in veel Afrikaanse landen zoals Tunesië bijvoorbeeld en de olijfolie die deze planten produceren, wordt reeds honderden jaren gebruikt in de schoonheidssector. Olijfolie wordt gebruikt als basis voor veel haar- en huidproducten en kan gebruikt worden als efficiënte behandeling om vochtinbrengend te werken bij haar en huid. Je kunt gewoon extravergin olijfolie op het haa doen als warme oliebehandeling of als verzachtend middel voor huid en nagels. 

© 2011 - 2022 beautyandtrends | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel